Profesjonalne krajalnice do wędlin – bezpieczeństwo i wygoda

Jeżeli jesteś właścicielem sklepu mięsno-wędliniarskiego, nabiałowego, punktu gastronomicznego czy restauracji, dużą uwagę powinieneś przykładać do wyboru urządzeń, które zapewnią Ci komfort i bezpieczeństwo pracy. Być może zastanawiasz się, jaką krajalnicę do wędlin wybrać, aby spełniała wszystkie Twoje oczekiwania.

W linii Panorama GASTRO krajalnice do wędlin stanowią jeden z najważniejszych punktów oferty. Dostarczamy je już od 20 lat. Dość powiedzieć, że do 2018 roku sprzedaliśmy już 18.250 szt. W dodatku, poza standardowym serwisowaniem, aby urządzenie spełniało swoje funkcje jak najdłużej, nie odnotowaliśmy żadnego zwrotu z powodu ich wadliwości. To, w porównaniu do innych producentów i dostawców, stawia nas wśród liderów. Wieloletnie doświadczenia powodują również, że dysponujemy jednym z najlepszych na rynku magazynów części zamiennych oraz wsparciem techniczno-merytorycznym.

Na co należy zwrócić uwagę przy zakupie urządzeń do profesjonalnej kuchni bądź sklepu? Przede wszystkim na jakość wykonania. My jakość wykonania rozumiemy, jako solidną i sprawdzoną konstrukcję wykonaną z aluminium anodowanego i polerowanego, które jest odporne na działanie kwasów i soli zawartych w wędlinach. To istotny element, gdyż krajalnica jest mocno narażona na te czynniki zawarte w wędlinach.

Kolejnym istotnym elementem jest ciężar urządzenia, a zatem parametr, na który nie każdy zwraca uwagę. Porządne wykonanie z najlepszych surowców sprawia, że Twoja krajalnica nie będzie się przesuwać podczas użytkowania. Dodatkowo komfort pracy zapewnią gumowe podkładki. Możesz kroić tyle, ile potrzebujesz, bez obaw o przesunięcie urządzenia. Wpływ na to również ma praca systemu przesuwania wózka, który działa lekko, gładko i bezszelestnie. Każda osoba jest w stanie bezproblemowo obsługiwać krajalnicę, bo siła potrzebna do obsługi urządzenia została zredukowana do minimum.

Pracując w pośpiechu, na pewno też oczekujesz, że Twoje urządzenie będzie bezpieczne i łatwe w obsłudze, a jednocześnie jego konstrukcja pozwoli utrzymać je w czystości. Bezpieczeństwo pracy zapewniają osłony mechaniczne i elektryczne zgodne z obowiązującymi przepisami.

Krajalnice z naszej firmy pozwolą Ci też zaoszczędzić czas dzięki bezproblemowemu ich czyszczeniu i konserwacji.

Krajalnice, dostępne w naszej ofercie, wyposażone są w ostrzałkę do ostrzenia tarczy tnącej. Jest ona wbudowana w urządzenie, a równocześnie łatwo dostępna. Nie musisz się martwić, kiedy przyjedzie serwis, aby naostrzyć tarczę tnącą, bo zrobisz to szybko sam.

A przechodząc do elementów tnących – krajalnice posiadają regulację grubości ciętych plastrów od 0 do 15 mm. Mechanizm jest precyzyjny, dzięki czemu kroisz plastry, które zawsze będą zachowywać jednakową, pożądaną, grubość. W zależności od zastosowanego ostrza pokroisz wędliny o różnym rozmiarze: od małych przekrojów aż do szerokich szynek włoskich (prosciutto) czy salami. Z kolei krajalnice z ostrzem teflonowym umożliwiają cięcie twardych serów żółtych.

Stalowe tarcze tnące są utwardzane i chromowane oraz odpowiednio wyszlifowane, co gwarantuje odpowiednie funkcjonowanie oraz dokładność cięcia. Tarcze do cięcia serów żółtych są powlekane teflonem.

Wiemy, jak ważne są dla Ciebie najwyższej jakości urządzenia dostosowane do długiej i niezawodnej eksploatacji. Przejrzyj nasz dział z krajalnicami. Zawiera on szeroką gamę tych urządzeń, które możesz dostosować do własnych potrzeb biznesowych. Jeśli jednak chciałbyś uzyskać dodatkową pomoc w wyborze urządzenia najlepiej dopasowanego do Twojej działalności – skontaktuj się z naszym działem handlowym. Z chęcią udzielimy Ci porad i dostosujemy wybór do Twojego miejsca oraz budżetu.

Dowiedz się więcej

o sprzęcie dla zaplecza hotelów i gastronomii

Przejdź do urządzeń dla zaplecza Horeca
2018-09-13T14:26:13+00:00